SİNOP / DURAĞAN - Cumhuriyet İlkokulu

Cumhuriyet İlkokulu

Yeşilyurt Mah. Barbaros Sok. No 1213 Durağan/SİNOP
Vizyon
Atatürk İlke ve Devrimlerini Benimseyen, Kendini Sürekli Yenileyen, Okuyan, Araştıran, Ulusal Değerlere Sahip Çıkan, Sorumluluk Bilinci Gelişmiş, Bilgi Çağının Gereklerini Yerine Getiren BİREYLER YETİŞTİRMEK.
Misyon
Milli Eğitimin Genel Amaç ve İlkeleri Doğrultusunda, Milli ve Manevi Değerlerimize Bağlı; Ailesine, Vatanına Karşı Görev ve Sorumluluklarının Bilincinde, Aydın Fikirli, Nitelikli Bireyler Yetiştirerek Çevresinde Örnek Teşkil Eden Bir İLKOKULU OLMAK.
Başarılar
2005-2007 YILLARI ARASI TÜRKİYE GENELİNDE ÇOCUK İŞSİZLİĞİNİN ORTADAN KALDIRILMASI PROJESİNDE ÖRNEK OKUL,2009-2011 YILLARI ARASINDA DEVAM EDEN HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI KAPSAMINDA ´´İNTERCULTURAL COMPETENCE PROJESİNDE İL TEMSİLCİLİĞİ, 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ZEKA OYUNLARI TURNUVASI KAPSAMINDA PENTAGO İL BİRİNCİLİĞİ
Ulaşım
Taşıma merkezi bir ilkokulu olduğu için öğrencilerin çoğu köylerden gelmektedir. Çok az kısmı ise mahalleden gelmektedir.
Okulumuza 13 farklı hattan öğrenci taşınmaktadır.
YEŞİLYURT MAH. BARBAROS SOK. NO: 12-13
İLÇE MERKEZİNE 500 m İL MERKEZİNE 113 km
Proje Çalışmaları
Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı tarafında yürütülen 10000 Okul Projesi kapsamındadır.